Κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ την Τρίτη 19/11 στις 9πμ

Κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ την Τρίτη 19/11 στις 9πμ και Σφράγισμα Βιβλιάριων Υγείας, συναδέλφων με οφειλές στο Ταμείο
Επόμενη Συνέλευση την Παρασκευή 28/11 στις 6:30μμ στο ΤΕΕ

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών αποτελεί εδώ και έναν περίπου χρόνο τον πυρήνα των κινητοποιήσεων των μηχανικών. Αντιδρούμε στην διάλυση της κοινωνίας και της ζωής μας και στην απραξία ή/και συναίνεση των φορέων μας. Στις δεκάδες κινητοποιήσεις μας πετύχαμε κάποιες μικρές νίκες: αναστολή υλοποίησης των εξοντωτικών αυξήσεων και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κατηγορίες συναδέλφων. Οι νίκες αυτές, αν και αναιρέθηκαν ή κινδυνεύουν να αναιρεθούν (στο διάστημα μάλιστα της «χαλάρωσης» μας οι εξελίξεις υπήρξαν εξαιρετικά ανησυχητικές) αποτελούν τις πρώτες μέχρι στιγμής – και γι’ αυτό άκρως ελπιδοφόρες – επιτυχίες σε βάρος του μνημονιακού καθεστώτος.
Ωστόσο:
• Η ιατροφαρμακευτική κάλυψη κατηγοριών συναδέλφων – μετά από παρέμβαση του Υπ. «Ασφάλισης» – ακυρώθηκε και χιλιάδες συναδέλφων είναι αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι, χωρίς να δικαιούνται ούτε καν την πρόνοια που έχουν οι άποροι.
• Χιλιάδες συναδέλφων, που έχουν οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ, άνω των 5000 €, κινδυνεύουν από 1/1/2014 να απολέσουν τις όποιες καταθέσεις, αμοιβές ή και ακίνητα έχουν στη κατοχή τους, μια και η ένταξη των οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, οδηγεί σε διαδικασίες «αναγκαστικής είσπραξης».
• Η νέα διαδικασία διακανονισμού οφειλών, αποδεικνύεται επικίνδυνη και πολλαπλά προβληματική μια και γίνεται με τοκογλυφικά επιτόκια (άνω του 8%), απαιτεί φορολογική ενημερότητα, συνδέεται αυτόματα με τραπεζικό λογαριασμό και χάνεται με την δεύτερη αποτυχία πληρωμής μιας δόσης.
• Οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς συντείνοντας στα 360 € που «εγγυάται» το κράτος.
• Η γενικευμένη αδυναμία πληρωμής των ήδη υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών απαγορεύει σε χιλιάδες ανέργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους να διεκδικήσουν δουλειά, καθώς δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση. Απαιτούμε:
• Να αναγνωριστεί από το ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ ο άνεργος και υποασχολούμενος μηχανικός ώστε να μην υποχρεούται να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να λαμβάνει αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας και ουσιαστικά μέτρα προνοιακής κάλυψης από το ίδιο το ταμείο του.
• Οριστική κατάργηση των νέων εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών και δραστική μείωση των ήδη υπέρογκων εισφορών σε επίπεδα που να ανταποκρίνονται στη σημερινή κατάσταση.
• Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων σε όλες τις οφειλές και διαγραφή χρεών σε όσους δεν είχαν επαρκές εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια.
• Iατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
• Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας.
• Άμεση ακύρωση των διαδικασιών «αναγκαστικής είσπραξης» και των δυσβάσταχτων διακανονισμών.
Καταγγέλουμε το ληστρικό «κούρεμα» των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ από τράπεζες και κυβερνήσεις. Aπαιτούμε την αποκατάσταση των καταληστευμένων αποθεματικών του και την απεμπλοκή του από τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια
Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς σε συλλογική και αγωνιστική στάση μαζί με όλον τον κόσμο της εργασίας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, σε διαρκή εγρήγορση, σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών.

Σφράγισμα Βιβλιάριων Υγείας, συναδέλφων με οφειλές στο Ταμείο

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έχει καλεστεί από το σωματείο για την Τριτη 19-11 στο ΤΣΜΕΔΕ στις 9.00π.μ,. θα απαιτήσουμε από την διοίκηση του ταμείου το σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας για τους συναδέλφους που έχουν οφειλές στο ταμείο. Η περίθαλψη είναι δικαίωμα για όλους και δεν μπορεί η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ να την στερεί από κανέναν, πόσο μάλλον από τους συναδέλφους που είναι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι. Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να φέρετε μαζί σας τα βιβλιάρια όσοι συνάδελφοι δεν τα έχετε θεωρημένα λόγω οφειλών προς το ταμείο.

Παρακαλούμε επίσης, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν έχετε αντίστοιχο θέμα να ενημερώσετε συνάδελφους που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ασφαλιστική τους κάλυψη,

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s